6 Nisan 2014 Pazar

Yaz Aylarının Korkulu Rüyası; Ter Kokusu

Merhaba efendim...

Birkaç gündür yoğun işlerim nedeniyle giremediğim blog sayfamda bugün sizlerle ter kokusu hakkında sohbet etmek istiyorum. 

Bu da nereden çıktı şimdi, ülkenin gündemi almış başını gidiyor, yerel seçimler yapıldı, önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi hatta genel seçimler var, sen ter kokusundan bahsediyorsun diyenleriniz olabilir...

Ee... Ne yapalım yani, ülkenin gündemini biz belirleyemediğimize göre, kendi küçük dünyamıza döndük,  bizim için önemli olan şeyler hakkında yazmaya başladık gari...


Şimdi, sevgili takipçilerim, malumunuz bahar mevsimi geldi çattı. Sıcaklar her gün biraz daha yükseliyor... Sıcaklarla birlikte ne yazık ki, bazılarımız için bir kabus olan terleme sorunu da ortaya çıkmaya başladı.
görsel alıntıdır
Özellikle yaz aylarında büyük bir soruna dönüşen ve sosyal hayatımızı olumsuz etkileyen terleme sorunu ve ter kokusu ile mücadele etmeliyiz. Takdir edersiniz ki, kimse kimsenin ter kokusunu çekmek zorunda değil... 

Peki. ter kokusu ile nasıl mücadele edilir? Her şeyden önce terlemenizin kaynağını öğrenmeniz gerekir. Çünkü bazı durumlarda terlemenin kaynağı fizyolojik hastalık olabiliyor. Obezite, menopoz, kalp hastalıkları, gebelik, tiroit hastalıkları, parkinson gibi hastalıklar terlemeye neden olabilir. 

Şayet, terleme sorunu yaşayan kişinin fizyolojik bir rahatsızlığı yok ise aşırı terlemeye sempatik sinir sistemi sebep olmaktadır. Sinir sisteminin aşırı çalışması kişinin aşırı terlemesine neden olmaktadır. 

Ter kokusu ile mücadele yöntemleri:

görsel alıntıdır
  • Birinci kural, vücut temizliğinize (duş, genital bölge kılları ve koltuk altı kılları)  dikkat etmelisiniz. Yaz aylarında her gün duş alarak ter kokusunu önleyebilirsiniz.
  •  Pamuklu giysiler teri emer, yaz aylarında pamuklu giysiler  tercih etmelisiniz.
  • Giysilerinizi, çoraplarınızı ve iç çamaşırınızı her gün düzenli olarak değiştirmelisiniz.
  • Ayakkabılarınızı düzenli olarak havalandırmalı, mümkünse her gün aynı ayakkabıyı giymemelisiniz. 
  • Ayak kokusu yaşayan kişiler ayak bakımına ekstra özen göstermelidir. 
  • Aşırı baharatlı olduğu için ter kokusuna neden olan sucuk, soğan, sarımsak, pastırma vb. yiyecekleri sıcak yaz günlerinde daha az tüketmelisiniz. 
  • Düzenli aralıklarla kese yapmanız vücudunuzdaki ölü hücreleri uzaklaştırmanızı sağlayacağı için ter kokusunu önlemenize yardımcı olacaktır. 
  • Ada çayı  ter kokusunu önleyici etki göstermektedir. Sabahları ve akşamları bir bardak ada çayı içmeniz ter kokusunu azaltacaktır. 
  • Demlenmiş ada çayını, bir pamuk yardımı ile koltuk altınıza sürerek ter kokusu ile mücadele edebilirsiniz.
  • Ayağı terleyen bu nedenle ayak kokusu yaşayanlar ayak parmaklarının arasına ada çayı yağı sürebilirler.
  • Ter kokusunu önlemede etkili bir başka yöntem de karbonat ve sirke karışımı. Bir tatlı kaşığı karbonatı bir kaba alın, içine iki üç yemek kaşığı sirke katın ve bir güzel köpürtün. Karışımı terleyen bölgenize (koltuk altı, sırt, ayaklar vb.) bir pamuk yardımı ile sürün. Biraz (beş on dakika) bekledikten sonra duş alın. 


Terlemek gayet doğaldır. Fazla terlemek ise hayatımızı çekilmez hale getirebilir. Buna bir de ter kokusu eklendiğinde terlemek bizim için bir ızdırap haline gelebilir. Önemli olan terleme sorunumuzla yüzleşmek ve ter kokusu ile nasıl mücadele edeceğimizi öğrenmemiz. Hem böylece diğer insanları da rahatsız etmemiş oluruz. 

Sevgiyle kalın...



6 yorum:

  1. Neredeyse ulusal bir sorunumuza egilmissin tebrik ederim seni sevgili Nermin. Benim soyleyecek baska bir seyim yok seninkilerin ustune, kalemine saglik. Cok yararli bir paylasim olmus, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım benim, yaz aylarının kabusu olduğunu düşündüğüm bu konuda hemfikir olmamız beni sevindirdi. Sevgiler...

      Sil
  2. Bir de her duştan sonra lütfen roll on deodorant kullanalım.
    Çok çok faydalı bir yazı olmuş ellerinize sağlık
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette roll on deodorant kullanmak gerekir. Ben bu konuyu atlamışım, hatırlattığın iyi oldu pe hito teşekkür ederim. Sevgiyle kal..

      Sil
  3. Merhaba:)
    çok fazla dikkate alınması gereken bir konuya değinmişsiniz.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz aylarında özellikle toplu taşıma araçlarında ve asansörlerde ter kokusu insanları çok rahatsız ediyor.
      Sevgili Maviye iz süren yorumun için teşekkürler.
      Sizler yorum yaptıkça ben çok mutlu oluyorum. sevgiler..

      Sil

yorum bırakırsanız mutlu olurum